Se nyhedsbrevet i en browser

Nohrcon logo

Kære Birgitte Dahl

HUSET NYVANG I RANDERS ER KÅRET TIL
ÅRETS SUNDHEDSBYGGERI 2017!


For et kort øjeblik siden blev vinderen af prisen "Årets sundhedsbyggeri 2017" kåret på Nohrcons ”Konference om byggeri af fremtidens plejebolig”.

Huset Nyvang i Randers vandt prisen foran tre andre nominerede skoler.

Juryen fremhævede kombinationen af hjemlighed, teknologi og generationsmøde. I sidste ende afgjorde en offentlig afstemning, hvem der vandt prisen.

Borgmester i Randers, Claus Omann Jensen, roser projektet for de muligheder, det nye byggeri giver mennesker med demens for at forsætte så stor en del af deres tidligere liv som muligt i trygge rammer.


Overrækkelsen af prisen til repræsentanter fra projektteamet:


Kåring af Årets sundhedsbyggeri 2017


HUSET NYVANG, RANDERS:

Huset Nyvang
Kilde: Friis & Moltke A/S


DE 4 NOMINEREDE PROJEKTER VAR:

• Rehabiliteringscenter Toften, Kerteminde

• Huset Nyvang, Randers

• Psykiatrisk Afdeling Vejle

• Marienlund Plejecenter, Silkeborg


BORGMESTER I RANDERS KOMMUNE, CLAUS OMANN JENSEN (V), UDTALER:
”Jeg er meget stolt af Huset Nyvang, der på mange måder lever op til Randers Kommunes visioner om at tænke anderledes og ikke være bange for at prøve noget nyt og innovativt. Byggeriet er indrettet, så borgere med demens kan fortsætte så stor en del af deres tidligere liv som muligt. Plejecenteret er bygget som et parcelhuskvarter med fritliggende boliger med terrasser, stier og haver imellem – der er et drivhus og sågar en gammel Volvo med campingvogn, så demensramte borgere med et tidligere campingliv kan genopleve gamle minder. Jeg sætter stor pris på kåringen af Huset Nyvang som Årets Sundhedsbyggeri 2017 blandt et stærkt felt af nominerede.”


ARKITEKT OG PROJEKTLEDER RASMUS RIIS FRA FRIIS & MOLTKE A/S UDTALER:
”Vi er meget glade og stolte over, at Huset Nyvang er vinder af ”Årets Sundhedsbyggeri 2017”. Det er et projekt, der rummer et meget spændende koncept – hjemlighed, nærvær og genkendelighed er indarbejdet i husets disponering og arkitektur på en måde, der ikke tidligere er set. Sammen med bygherrens visionære tanker om generationsmøde, plejefilosofi og velfærdsteknologi, er rammerne sat for et projekt, som peger fremad. Vi ser et stort potentiale i projektets mange kvaliteter, og vi glæder os til at høre de om de erfaringer, som høstes i den kommende tid.”


HUSET NYVANG – EN MODERNE LANDSBY HVOR GENERATIONER MØDES
Randers' nye plejehjem rummer 60 almene plejeboliger og tilhørende servicearealer. Som en del af projektet er der også en daginstitution med vuggestue og børnehave – delvist integreret i plejehjemmet, bl.a. med fælles køkken- og personalefaciliteter.

Plejehjemmet kaldes også ”fremtidens plejehjem”, da det tager afsæt i den nyeste viden og forskning, hvor især hjemlighed og genkendelighed er nøgleord. Derfor er plejehjemmet især velegnet til beboere med demens, og boligerne er fyldt med avanceret velfærdsteknologi.

Byggeriet er opført som en landsby med fire forskellige boenheder. Hver boenhed er opbygget af mindre bygningsenheder, små individuelle ”parcelhuse”, med hver deres åbne gårdmiljøer, som fungerer som beboernes have, og på bytorvet er der bl.a. bager, frisør og købmand.


JURYEN UDTALTE BL.A. FØLGENDE OM HUSET NYVANG VED NOMINERINGEN:
"Plejecentret er opbygget som en lille by, hvilket giver mulighed for gåture, hvor der sker noget. Der er et hyggeligt gårdmiljø og kontakt til en børneinstitution, så generationer kan mødes."

"Spændende og nytænkende i forhold til at nedbryde et plejecenter i mindre, varierede og overskuelige boliggrupper, som umiddelbart ser ud til at kunne skabe en egnet fysisk ramme om beboerne og personalet. Den enkelte bolig kan møbleres på forskellig måde og medvirke til en følelse af hjemlighed hos beboeren."

"Projektet tager teknologiens udvikling til sig og forsøger at integrere denne 100%. Dejligt, at nogen har mod til at sætte sig ud over den udbredte fordom, at ældre mennesker er teknologifremmede."


TEAMET BAG FLOWFACTORY:
- Bygherre: Randers Kommune
- Arkitekt: FRIIS & MOLTKE Architects
- Landskab: ByMUNCH
- Ingeniør: MidtConsult
- Entreprenør: C.C. Contractor


OVER 650 STEMTE I ALT. BLANDT STEMMERNE PÅ HUSET NYVANG LØD ROSEN:
• ”Godt med øget fokus på demens og hvad der skaber livskvalitet hos mennesker med disse forudsætninger. Et modigt og glædeligt projekt.”
• ”Fordi det er genialt at daginstitution og plejehjem er fælles om bl.a. personalerum. De ældre kan få fornøjelsen at høre barnestemmer m.m. De demente kan få optimal livskvalitet, pga. forskelligartede boliger, som ikke fremstår som en institution.”
• ”Holder meget af landsbytankegangen og generationsmødet - tror på at det er både inspirerende og gavnligt for de ældre, yngre, pårørende og ansatte.”
• ”Her vil jeg gerne blive gammel :-)”
• ”Fordi det er med til at sætte fokus på, at ældre borgere også er mennesker og ikke blot "fanger" i et gammelt hylster - tidligere tiders plejeboliger kunne virke som fængselsceller.”


REPRÆSENTANTER FRA VINDERTEAMET SOM MODTOG PRISEN:

Kåring af Årets sundhedsbyggeri 2017

På billedet ses fra venstre:

Rasmus Riis, arkitekt MAA, FRIIS & MOLTKE A/S
Leif Gade, formand, Sundheds- og Omsorgsudvalget, Randers Kommune
Karl Henrik Elkjær, projektleder, Midtconsult
Keld Evers Nielsen, projektleder, CC Contractor A/S


Se flere billeder fra overrækkelsen og konferencen på Nohrcons hjemmeside, på Facebook-siden Fremtidens sundhedsbyggeri og på Twitter.HUSET NYVANG, RANDERS:

Huset Nyvang
Kilde: Friis & Moltke A/S

RELATEREDE ARRANGEMENTER:STUDIETUR TIL HOSPITALSBYGGERI
29. MAJ 2018 I KØBENHAVN


KONFERENCE OM BYGGERI AF FREMTIDENS HOSPITAL
30. MAJ 2018 I KØBENHAVN


KONFERENCE OM FREMTIDENS LABORATORIE
31. MAJ 2018 I KØBENHAVN

ANDRE AKTUELLE KONFERENCER:


UDBUDSLOVEN UPDATE 2017
16. NOVEMBER 2017 I KØBENHAVN


INDRETNING AF FREMTIDENS KONTOR 2018
10.-11. APRIL 2018 I KØBENHAVN


FYSISK SIKRING AF BYGNINGER 2018
12. APRIL 2018 I KØBENHAVN


FREMTIDENS IDRÆTS- OG KULTURHUSE 2018
3. MAJ 2018 I KØBENHAVN


STUDIETUR TIL NYE OG OMBYGGEDE SKOLER I AARHUS OG OMEGN 2018
24. MAJ 2018 I AARHUS


FREMTIDENS SKOLE OG LÆRINGSRUM 2018
2.-4. OKTOBER 2018 I KØBENHAVN


LÆS OGSÅ OM VORES ØVRIGE EFTERUDDANNELSE:


SE ALLE EVENTS


FØLG NOHRCON:

LinkedIn - Nohrcon
Facebook - Nohrcon
YouTube - Nohrcon
Twitter - Nohrcon
Google+ - Nohrcon
Instagram - Nohrcon


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig det, eller fordi du har deltaget på et eller flere af Nohrcons arrangementer.

Se alle Nohrcons nyhedsbreve her

Afmeld nyhedsbrevet her  

 

Nohrcon
Finsensvej 78, 3. sal
2000 Frederiksberg
Danmark

+4570201146
info@nohrcon.com